Dieta Rozdzielna. Polskie smaki i klimaty w diecie rozdzielnej dr Haya

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 96,00 zł 96.00
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 1
Producent: EDUSOL Sp. z o.o.
Kod produktu: ISBN 978-83-945412-5-5

Opis

Drodzy Czytelnicy…

Przed wami lektura poradnika, który sama chciałabym posiadać.

Kiedy po raz pierwszy zetknęłam się z dietą Haya i postanowiłam zrewolucjonizować swoje podejście do zdrowia poprzez gotowanie. Nie było to takie proste jak dzisiaj. Dieta rozdzielna to coś, czego poszukiwałam przez lata, będąc wciąż na jakiejś diecie I wreszcie znalazłam sposób, by jeść do syta, nie zaprzątać sobie głowy liczeniem kalorii, a przy tym nie zrujnować sobie zdrowia. Poznając zasady diety dr Haya popełniałam mnóstwo błędów, ale dzięki temu powstawały przez lata przepisy potraw prostych, łatwych w przygotowaniu i pasujących do tego, co w polskiej kuchni lubimy i cenimy. Pomimo ogromnego szacunku dla kucharzy, którzy przygotowują potrawy kuchni świata, sama najlepiej czuję się w lokalnych smakach. Wychodzę z założenia, że niezależnie od tego, jakie zasady obowiązują w gotowaniu, kuchnia musi być prosta, a jedzenie musi smakować. Stąd pomysł, by zasady diety rozdzielnej wpisać w polskie klimaty i zrezygnować z wyrafinowanych przepisów na rzecz polskich tradycji kulinarnych.

Siłą diety rozdzielnej jest jej prostota, która udowadnia, żevdobre jedzenie nie wymaga wiele zachodu, a jedynie trochę praktyki i wiedzy na temat tego, jak łączyć ze sobą produkty bez szkody dla zdrowia. Zasady te poznacie w drugim z rozdziałów poradnika. Na gotowanie nikt nie ma monopolu, dlatego przepisy w rozdziale „Dieta Haya - tylko praktyka” są częściowo autorskie, a częściowo zapożyczone od innych praktykujących dietę rozdzielną.

Bez względu więc na to, czy jesteś początkującym kucharzem, czy o gotowaniu wiesz prawie wszystko, znajdziesz tutaj coś dlas siebie - nieskomplikowane przepisy na zdrowe, szybkie potrawy, przygotowane z powszechnie dostępnych produktów.

Z tych najprostszych składników przy odrobinie chęci, szczypty entuzjazmu, wyobraźni i wiedzy na temat gotowania rozdzielnego, wyczarujesz potrawy, które dogodzą najbardziej wyrafinowanym podniebieniom, a przy tym pozwolą Tobie i Twojej rodzinie cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem.

Zapraszając do lektury poradnika życzę Wam moi Drodzy wspaniałej przygody z gotowaniem zgodnym z zasadami diety dr Haya. O efektach nie piszę, bo wkrótce zobaczycie i odczujecie je sami. Powodzenia…

                                       mgr Grażyna Cieślik

 


 

ISBN                    978-83-945412-5-5     

Opis fizyczny          0,170 kg

Skład produktu       publikacja

forma podstawowa Książka

Forma produktu      A5 w miękkiej oprawie

szczegóły formy      Ze skrzydełkami

Opis bibliograficzny

Tytuł                     Dieta Rozdzielna. Polskie smaki i klimaty w diecie rozdzielnej dr Haya

Twórca -autor         GRAŻYNA CIEŚLIK

numer wydania       2

miejsce wydania     Częstochowa

język publikacji       polski

Wydawca               Drukarnia Cyfrowa Garmond

data wydania 1       2017-01-01

data wydania 2       2020 marzec

stron                     155

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium